Heeft de Canadese regering gelijk?
Waarom is een varken of een paard met een hamer op de kop slaan bij het slachten dan niet humaan?
link naar updaid.nl: ‘Doodknuppelen is humane methode’
Op 31 oktober krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Stel nou dat we ontdekken dat een professionele, welgemikte tik het dier direct onbewust maakt en de kwaliteit van het vlees ten goede komt, is het woord 'doodknuppelen' voor die tik dan nog gelegitimeerd? Of is het stemmingmakerij?
Het hele verhaal hierboven gaat op voor vissen en konijnen waarvoor dezelfde technieken worden gebruik. Ik abstraheer nu van de sociale context, waarbij (ouder)dieren toekijken hoe andere (hun nakomelingen) worden gedood.
Robin: Surf eens naar de site (staat in mijn top 5) waar ik duizelig wordt van genot: die van het centrum voor agrarische geschiedenis. Prenten van varkensslachten zoals dat thuis ging. Alleen een prent van de tik met de hamer, die staat er niet tussen. Jammer.
Oh, daar heb ik nog nooit van gehoord.
Een Eskimo hier of daar, okay. Maar die canadezen gaat het volgens mij gewoon om het bont. En het uitschakelen van vermeende concurrentie in de visvangst.
Kan er op internet zo gauw ook niks over vinden, tussen alle verontwaardigde berichtgeving en blogs.
Ik hb het hier al eens eerder aangehaald: thuis werd er vroeger bij slachten van de varkens met de hamer gewerkt. Knock-out in de eerste ronde, meestal. Somsook niet. Dan het mes in hart en met één poot het bloed aftanken. Moeder begon dan onmiddellijk aan de pens.
Ik ben vegetariër geworden om de beulerij in de industrie. Wanneer ik aan verse pens (bloedworst) met appelmoes denk, krijg ik verschrikkelijke honger.
Doet me d'raan denken: de vrijdaggrap - komt eraan.
Dit gaat toch om oudere dieren en om het vlees?