Onder leiding van fijngevoelige meesters duikt de volgende MelkSalon bij Stichting Mediamatic diep in de (bio)diversiteit en rauwe finesse van de ommelandse boerenmelken.

We werken met de good old MelkSalon-tools:
- De dubbel cup A, met in elke hand een vuistje vol melk
- De carrousel, waarmee je langs melkmeiden draait die jou van het ommelands vloeibaar genot bedienen.

Rauw, want daarin zit al het leven dat de melk zijn karakter geeft. De 'essence' van het boerenwerk, die versterkt wordt in de verwerking naar zuivel.

Al proevend maken we een melkmenu van #ommelandschapszuivel Amsterdam. Welke woorden en vormen horen bij smaak, geur en mondgevoel van elke melk afzonderlijk? Hoe geeft een sommelier daar naam aan en gebruikt een parfumeur wellicht weer andere woorden? Welke uitdrukking geeft een synestheet eraan en welke vorm een schilder? En de boer zelf, herkent hij zijn eigen werk, grasland en dieren hierin?

Waarschuwing: Proeven van rauwe fijngevoeligheid en melk is op eigen risico! Nadere instructie hierover volgt aan het begin van de lezing!

Info
Zaterdag 9 April 13:00 - 16:00 op de Mediamatic Biotoop, Dijkspark 6 te Amsterdam. De entree is gratis, kom vroeg om verzekerd te zijn van een plekje.

Kijk voor meer informatie op Facebook of de website.

Fotocredits: 'Ontwerp cupjes: de Intuitiefabriek en Cupjes van De Intuitiefabriek', De MelkSalon via Facebook
Dit artikel afdrukken