Van Rik Deconinck van de Flemish Milkboard (FMB) ontvingen we vanmorgen de hieronder opgenomen video. Die werd reeds in 2013 opgenomen in het kader van het project 'red de melk'.

De video laat zingende boeren zien die het publiek vertellen 'als ik zing' (si je chante) 'dan doe ik dat voor'. Uiteindelijk blijkt het te zijn voor de buurman die zich heeft opgehangen.

De video is opgedragen aan grote zuivelfabrieken als Danone, Bongrain, Lactalis en zelfs coöperaties waaronder Sofiprotéol, waar de Franse boerenleider Xavier Beulin van de FNSEA (de Franse LTO) de scepter zwaait.De Franse president en het publiek steunen de Franse boer in zijn strijd.

Gisteren schreef Boerderij in een bijna-oproep tot boerenrellen in Nederland dat na de Franse en vervolgens Belgische blokkades nu ook de Engelse en Noord-Ierse boeren tot actie zijn overgegaan. De laatsten haalden zelfs de melk uit de winkelschappen. De inzet is het maken van afspraken voor betere prijzen met verwerkers van primaire boerenproducten zoals melk en levende varkens en retailers die het daaruit resulterende eindproduct aan consumenten verkopen.

Als in Nederland boerenrellen uit zouden moeten breken, wat zouden we dan terechte eisen vinden?

Fotocredits: still, Sauvonslelait.fr
Dit artikel afdrukken