Chemotherapie en ander kankertherapieën kunnen de smaak- en geurperceptie aantasten. Dat leidt vaak tot verminderde eetlust en anorexiagedrag van de patiënt.
De onderzoekers ontdekten dat het innemen van 750 mg lactoferrine per dag over een periode van 1 maand de smaak- en geurperceptie bij kankerpatiënten verhoogt. Een mogelijke verklaring is volgens de auteurs dat lactoferrine aan het ijzer in het speeksel bindt. De metalige smaak die kankerpatiënten vaak ervaren, wordt daardoor verminderd. Lactoferrine verhoogt ook de hoeveelheid eiwitten in het speeksel, waarmee de mondgezondheid verbetert.
De onderzoekers hopen dat behandeling met lactoferrine verlichting kan brengen in het leven van het stijgende aantal kankerpatiënten in de wereld.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Ik denk dat je gelijk hebt, Wouter. Ik zal proberen me niet meer te laten provoceren, maar ben een beetje allergisch voor kul, zeker als het kwetsende of paniekzaaiende kul is ;-)
Maar Carolien Makkink, aan alles wat Jack van Dijk van zich af kotst in een andere draad is toch te zien dat het een querulant is? Een nieuwe reactie gaat ons lezers niets opleveren.
Zie reacties #7 en #9 in deze draad. Ik zou het op prijs stellen als Jack van Dijk hier even op wil reageren... Jack van Dijk