Dat schrijft EurekAlert naar aanleiding van een onderzoek van het Virginia Tech College of Agriculture and Life Sciences in de Verenigde Staten.

Chemotherapie en ander kankertherapieën kunnen de smaak- en geurperceptie aantasten. Dat leidt vaak tot verminderde eetlust en anorexiagedrag van de patiënt.

De onderzoekers ontdekten dat het innemen van 750 mg lactoferrine per dag over een periode van 1 maand de smaak- en geurperceptie bij kankerpatiënten verhoogt. Een mogelijke verklaring is volgens de auteurs dat lactoferrine aan het ijzer in het speeksel bindt. De metalige smaak die kankerpatiënten vaak ervaren, wordt daardoor verminderd. Lactoferrine verhoogt ook de hoeveelheid eiwitten in het speeksel, waarmee de mondgezondheid verbetert.

De onderzoekers hopen dat behandeling met lactoferrine verlichting kan brengen in het leven van het stijgende aantal kankerpatiënten in de wereld.

Redactie
Word lid

Fijn dat je Foodlog leest! Dit artikel is gratis. Wil je dat wij kunnen blijven bestaan? Steun ons dan en word lid. Dat kan al vanaf €5,- per maand.


Dit artikel afdrukken