In de Ondertussen van donderdag 9 januari vallen mij deze berichten op:

- Coca-Cola mag zich sinds kort ook zuivelbedrijf noemen. De frisdrankenproducent nam de resterende aandelen van het zuivelmerk Fairlife over. Fairlife maakt niet zomaar melk, maar zuivel met toegevoegde waarde, zoals gefilterde melk, eiwitrijke shakes en drinkbare snacks. Het bedrijf zette vorig jaar meer dan $500 miljoen om (BoerenBusiness). Coca-Cola kijkt al langer buiten zijn traditionele - want krimpende - frisdrankmarkt en avontureerde onder meer met kokoswater en koffie. De zuivelmarkt in de Verenigde Staten verkeert overigens in crisis: recent vroegen twee grote zuivelbedrijven, Borden Dairy en Dean Foods, faillissement aan. De reden? Amerikanen drinken steeds minder gewone melk (Time)

- vleesbedrijf Vion ziet de productie van vleesvervangers voortaan als een volwaardige tak, al blijft het "voor 95% een vleesbedrijf", zegt CEO Ronald Lotgerink (Boerderij). "We hebben bij Vion verstand van de productie van vlees". Drie soorten vleesvervangers heeft Vion voor ogen: volledig plantaardige producten, hybride producten met dierlijke en plantaardige eiwitten én kweekvlees. Op dat terrein zijn nog geen concrete stappen gezet, maar Vion ziet er "zeker potentie" in.

- vol goede moed begonnen aan Dry January en dat valt nog niet mee? In de NRC een prachtig lijstje van dingen die je gegarandeerd beter afgaan zonder drankje erbij. Van latin dansen (draaien en figuren dansen gaat lastiger als je aangeschoten bent), op bezoek bij je ouders in plaats vrijmibo-hangen met je collega's, spelletjes spelen (zonder alcohol ben je scherper, sluwer, gewiekster en bovendien blijft het gezelliger), een cursus volgen tot gewoon slapen (zonder alcohol wordt je uitgeruster wakker omdat alcohol de remslaap onderdrukt). Heerlijk vooruitzicht.

Opnieuw schudt Groot-Brittannië op haar grondvesten. Niet door de brexit - die kreeg zojuist vrijwel ongemerkt groen licht in het Lagerhuis - maar de Megxit. Prins Harry en zijn vrouw Meghan maakten bekend dat zij een stap terug doen als leden van het Britse koninklijk huis en hun tijd zullen gaan verdelen tussen Noord-Amerika en Groot-Brittannië. Ze willen financieel onafhankelijk zijn en minder bloot staan aan de niet aflatende druk van sociale en andere media. Niet die stap zorgt voor verontwaardiging, maar het feit dat de twee hun besluit niet vooraf met de Queen besproken hebben. Dat zet pas echt kwaad bloed (Independent).

Check Ondertussen dat onderwijl alweer verder is!
Dit artikel afdrukken