Of je nu zelf de keuken bestiert, je net een startup hebt gelanceerd of deel uitmaakt van een gerenommeerd bedrijf; elke bijdrage aan een gezonder eetpatroon is welkom. Van klein tot groot, gericht op alle leeftijden, met aandacht voor meer vezels of meer groente: de diversiteit van inzendingen in de afgelopen jaren bewijst dat iedereen een verschil kan maken.

Meer dan 80% van het supermarktaanbod is ongezond en consumenten worden op iedere straathoek wel verleidt tot een ongezonde keuze. Dat beginnen we steeds meer terug te zien in de obesitasepidemie, die de maatschappij ruim €79 miljoen per jaar kost. Het is dus van groot belang dat er producten en initiatieven op de markt komen die de wereld helpen iets gezonder te maken.

Voor deelname is het essentieel dat je product of initiatief bijdraagt aan een gezonder eetpatroon en niet eerder meedong naar de awards. Denk breed: van het herinrichten van de voedselomgeving tot producten die arm zijn aan suiker, zout of juist rijk aan vezels en eiwitten. Jouw product hoeft niet nieuw te zijn. Als jouw product afgelopen jaar een innovatie is ondergaan, dus bijvoorbeeld van een Nutri-Score C naar A is gegaan, kan je je ook opgeven.

Inspiratie nodig? Kijk eens naar de winnaars van vorig jaar. Zo legt Dirk in plaats van ongezonde snacks, fruit bij de kassa om de consument voor een laatste keer te verleiden tot koop, of biedt BOON bonen in pak aan zodat het voor mensen makkelijker wordt om peulvruchten te eten. Een ander voorbeeld is de Optimel Verwenmoment yoghurt van Friesland Campina, met 0% vet en geen toegevoegde suikers.

Past jouw initiatief of product in dit rijtje? Mis deze unieke kans niet om jouw bijdrage aan een gezondere wereld in de schijnwerpers te zetten. Schrijf je in en wie weet sta jij straks met jouw initiatief of product te schitteren als een van de winnaars van de Gezonde Innovatie Awards.

Doe je mee?
Draagt jouw product of initiatief bij aan een gezonder eetpatroon? Meld het dan aan voor de vijfde editie van de Gezonde Innovatie Awards. Dit is hoe het gaat.

Er zijn twee categorieën: 1) producten die het beste passen binnen een gezonder eetpatroon en 2) initiatieven die het meest aansporen tot een gezonder eetpatroon. FoodPersonality, Supermarkt.team en Foodlog reiken een publieks-, jury- en professionalsprijs uit.

1. Aanmelden
Na het aanmelden via de website ontvang je een bevestigingsmail. We vragen je om aanvullende informatie aan te leveren. Aanmelden kan tot en met zondag 21 juli 2024.

2. Nomineren
Uit alle aanmeldingen selecteert de vakjury de genomineerden. Begin september horen alle aanmelders of ze op de shortlist staan.

3. Publieksstemming
FoodPersonality, Supermarkt.team en Foodlog vragen het Nederlandse publiek om hun favorieten te kiezen. Stemmen kan vanaf eind september tot en met begin november. Je leest erover op FoodPersonality, Supermarkt.team en Foodlog.

4. Jurybeoordeling
De vakjury kiest zijn favoriete producten en initiatieven.

5. Uitreiking en netwerkborrel
Op dinsdag 5 november 2024 reiken FoodPersonality, Supermarkt.team en Foodlog de publieks-, jury- en professionalsprijzen uit op de Free From Food Expo in de RAI Amsterdam. Bezoekers van de Expo stemmen voor de professionalsprijs. Genomineerden kunnen elkaar, de jury en andere experts ontmoeten tijdens een netwerkborrel en kennissessie.

Bij interesse brengen wij jouw product of initiatief gedurende het hele aanmeld- en stemproces onder de aandacht.
Dit artikel afdrukken