Voedsel legt vele kilometers af naar de consument, gebruikt veel water, wordt verspild en vervuilt het milieu. Twee derde van het zoete water wordt nu ingezet voor de productie van voedsel, en twee derde van alle watervervuiling wordt veroorzaakt door het gebruik van pesticiden. Toch moeten de 7 miljard aardbewoners, veelal stedelingen, gevoed worden. Voedselproductie moet efficiënter gebeuren en voor een aanzienlijk deel geïntegreerd worden in de stedelijke infrastructuur. Men experimenteert daarom met verticale landbouw, landbouw op daken en landbouw op zee.

De combinatie van kennisinstituut Wageningen Universiteit, de ervaring van de telers en de technologische kennis geven Nederland unieke voordelen. Nederland is, na de Verenigde Staten, de tweede landbouwexporteur ter wereld. Van overal komen boeren, tuinders, onderzoekers en burgemeesters naar ons land om zich te informeren. Maar komt onze positie als exportland onder druk te staan als steeds meer bedrijven van over de hele wereld met onze kennis zelf hun groente en sla lokaal en verticaal gaan verbouwen?

Voorafgaand aan de meet-up is er de mogelijkheid om te eten in de Brasserie van de Harbour Jazz Club. Praat, denk en discussieer mee op 26 oktober. De toegang is gratis. Er wordt een bijdrage gevraagd voor de kosten op basis van waardebepaling achteraf.

Deze meet-up wordt georganiseerd door Reina Boels-Feikens (Rein advies) in samenwerking met experts uit het veld. Meer informatie over de aflevering en achtergronden is te zien op de website.

Informatie
Kosten: Gratis
Data en tijden: 26 Oktober van 19:00 tot 22:00
Locatie: Winschoten, Havenkade West 3, Harbour Jazz Club
Programma: Kijk voor het programma hier en voor nadere informatie op de website.
Contact: info@rein-advies.nl
Dit artikel afdrukken