Maar liefst 65% van de Nederlandse horecaondernemers neemt maatregelen om het zout in hun gerechten te verminderen. Dat blijkt uit een enquête die de vereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN) door bijna 1000 horecaondernemers liet invullen.

Bij de bereiding van maaltijden vervangt 43% van de ondernemers zout door (verse) kruiden en specerijen en kiest 20% voor voedingsmiddelen met minder zout. Daarnaast zet 20% bewust geen zoutvaatje op tafel. Als gasten alsnog zout willen, dan moeten ze daar om vragen, meldt KHN in een persbericht.

KHN is van mening dat de horeca moet bijdragen aan de aanpak van overgewicht. Binnen het Akkoord Verbetering Productsamenstelling werkt de vereniging niet alleen aan reductie van zout, maar ook van suiker en vet, en aan toename van vezelrijke producten. Op de vakbeurs Horecava organiseerde KHN in samenwerking met de Nierstichting de wedstrijd ‘Lekkerste Stamppot met minder Zout’.
MissetHoreca - 65 % van de horecaondernemers minderen met zout
  • Deel
Druk af