Het achterwege laten van het valutateken op de menukaart levert restaurants flink meer omzet op. De omzetstijging loopt op tot meer dan acht procent.
Dat blijkt Amerikaans onderzoek van het Culinary Institute of Amerika en de Universiteit van Cornell.
Voor het onderzoek kreeg een deel van de gasten een menukaart met gewone prijsaanduiding zoals $ 10. Een ander deel van de gasten kreeg alleen 10 vermeld op de kaart of een geldaanduiding in woorden; ‘ten dollar’. Gasten met een menukaart zonder valutateken bleken 8,1 procent meer te besteden.
Prijsbewustheid
Volgens de onderzoekers zorgt de repeterende aandacht voor geld op een menukaart door het afdrukken van een valutateken voor een grotere prijsbewustheid bij de consument. Die geeft daardoor minder uit.
De onderzoekers adviseren dan ook om dollartekens weg te laten van de menukaart. Het is volgens hen een eenvoudige manier om de omzet te vergroten.
Bron: snackkoerier
Op 30 december krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
@ReneS, prima idee. Ik ga er wat meer aandacht aan besteden. Maar als je artikelen hebt dan kunnen wij wel regelen dat je die er zelf op plaatst en voorziet van commentaar.
Link naar het onderzoek
Die 9-einde truc is trouwens ook bewezen
Eigenlijk zou de Misset Horeca gewoon wekelijks een dergelijk onderzoek uit de International Journal of Hospitality Management en de Cornells Quartely moeten behandelen... Of een idee voor FoodLog???