Gerda Bassa
Word lid

Fijn dat je Foodlog leest! Dit artikel is gratis. Wil je dat wij kunnen blijven bestaan? Steun ons dan en word lid. Dat kan al vanaf €5,- per maand.


“Pasgehuwden komen in het eerste huwelijksjaar gemiddeld tussen de 1,5 en 2,5 kilo aan,” zegt Catherine Hankey, hoofddocent voeding aan de Universiteit van Glasgow, in The Independent.

'Eten' komt centraler te staan omdat stellen samen eten en snacken en minder tijd besteden aan bewegen. Uit eerder onderzoek blijkt dat hoe gelukkiger de relatie is, hoe groter de gewichtstoename is binnen 2 jaar. Hankey noemt dat een groot cultureel probleem. Mensen die samen gaan wonen moeten vooral op hun gewicht blijven letten, omdat obesitas afbreuk doet aan het zelfvertrouwen en relaties kan schaden.

Het eerdere onderzoek liet zien dat stellen die minder gelukkig waren niet aankwamen. Dat zou verband houden met de (onbewuste) verwachting van de echtelieden op afzienbare termijn de partnermarkt weer op te moeten. En daar maak je in onze gewichtsdiscriminerende samenleving, als dunnerd nu eenmaal meer kans.
Dit artikel afdrukken