In documentaire-serie Kwaliteit & Herkomst laat McDonald's zien waar de ingrediënten van het fastfood-bedrijf vandaan komen. Topchefs bereiden van diezelfde grondstoffen haute cuisine gerechten mee bereiden.

Eerder toverde Jaimie van Heije de Big Mac om tot een sterrenwaardige Steak Tartare, maakte Ruben Dekker van een Salade een frisse Gazpacho en wist Hidde de Brabander van een McFlurry een creatie met 'krokante melk' te produceren.

Dit keer neemt SVH-Meesterkok Soenil Bahadoer van het met twee Michelinsterren bekroonde restaurant De Lindehof in Nuenen, de uitdaging van LifeHunters aan om met de ingrediënten van de McMuffin Bacon & Egg een waar sterrenontbijt te maken. Soenil bezoekt hiervoor eerst de Brabantse pluimveehouderij waar de Nederlandse vrije-uitloopeieren voor de McMuffin Bacon & Egg vandaan komen.


Voor zijn 'unieke meesterkoktwist' voegt Soenil drie zelfgekozen ingrediënten toe: marinade, specerijen en pekelwater. Soenil laat daarin zijn Surinaams-Hindoestaanse achtergrond terugkomen. Uit de ingrediënten van de McMuffin Bacon & Egg - waaronder het vrije-uitloopei, cheddar smeltkaas, bacon en de ingrediënten van het McMuffin brood - komt een sterrenontbijt tevoorschijn: 'The Spicy Breakfast Lindenhof'.
Dit artikel afdrukken