In de online food docuserie Kwaliteit & Herkomst krijgen Nederlandse topchefs de uitdaging voorgelegd een haute cuisine-gerecht te maken met de ingrediënten van 'iconische' McDonald's producten. Na de Big Mac en de ijsbergsla laat toppatissier Hidde de Brabander zien wat hij kan met de ingrediënten van de McFlurry Caramel Fudge.

Het verbaasde mij vooral dat er zo weinig additionele ingrediënten inzaten
'Flagship Farm'
Net als in de eerdere afleveringen gaat de chef eerst op onderzoek uit naar de herkomst van zijn ingrediënten. Hidde de Brabander bezoekt daarvoor de 'flagship farm' in Koudum, om te zien waar de zuivel vandaan komt die McDonald's gebruikt voor de populaire ijssnack. Hij bewondert de koeien in de wei, de 'jacuzzi', massagesalon en melkrobots en proeft het basisingrediënt: de melk.

Hidde de Brabander, voorheen werkzaam bij Parkheuvel en De Librije en tegenwoordig bekend van 24Kitchen en eigenaar van patissierlabel Dreams of Magnolia, is onder de indruk. De Brabander: "Het verbaasde mij vooral dat er zo weinig additionele ingrediënten inzaten. Naast de toevoeging van suiker en glucose, worden er alleen natuurlijke bindmiddelen en vanille-aroma toegevoegd. Deze ingrediënten worden in de ambachtelijke wereld ook dagelijks gebruikt."

De toppatissier maakt met de slagroom en afroom die de basis vormen voor het McFlurry-ijs een nieuwe creatie: The Hidde(n) McFlurry. Okee, hij gebruikt ook eieren en bloem. In de video zie je hoe.

Dit artikel afdrukken