McDonald's verkocht in 1998 korte tijd szechuansaus. Het bedrijf haalde het Chinees georiënteerde sausje alweer snel uit het assortiment terwijl het onder klanten erg populair was. Dat de szechuansaus nog altijd niet vergeten is, bleek toen de saus in april dit jaar voorbijkwam in een aflevering van de in de VS populaire animatiereeks ‘Rick & Morty’. Fans van de szechuansaus smeekten McDonald’s om de saus opnieuw op het menu te nemen.

Afgelopen zaterdag was het zover. Alleen bleek de oplage van de limited edition zó gelimiteerd dat McDonald’s bij lange na niet aan de vraag kon voldoen. Dat leidde tot rumoerige toestanden bij diverse McDonald’s vestigingen. Lange rijen wachtenden riepen: ‘wij willen saus’ en bij minstens 1 vestiging moest de politie eraan te pas komen om de gemoederen tot bedaren te brengen. Op Twitter was hashtag #giveusthesauce trending. Op Ebay werd de saus voor flinke bedragen verhandeld, meldt The Guardian.
McDonald’s heeft excuses aangeboden aan de klanten en aangekondigd dat de saus deze winter in ruime hoeveelheden beschikbaar komt.
Dit artikel afdrukken