Fastfoodketen McDonald’s gaat het gebruiksniveau van antibiotica in zijn 10 grootste markten meten. Dat meldt The Guardian. De 10 markten zijn goed voor 85% van de wereldwijde rundvleesvoorziening. Het doel is om tegen 2020 richtlijnen te vormen voor het gebruik van antibiotica bij rundvee.

De fastfoodketen is bezorgd dat overmatig antibioticagebruik bij runderen kan leiden tot antibioticaresistentie bij mensen door het eten van vlees van met antibiotica behandelde dieren.

Amerikaanse onderzoekers voorspelden eerder dat het wereldwijde antibioticagebruik in de dierhouderij tegen 2030 met 67% zal stijgen. Volgens David Wallinga, gezondheidsadviseur bij Natural Resources Defense Council, is dit een belangrijke stap gezien de iconische positie van het fastfoodrestaurant en het feit dat McDonald’s wereldwijd de grootste rundvleesinkoper is. Matt Wellington, directeur van het antibioticaprogramma voor US PIRG, hoopt dat deze maatregel anderen in de vleesindustrie zal inspireren hun antibioticagebruik te verminderen.

Vees dat nog antibiotica bevat na een behandeling mag in Nederland niet verkocht worden.
The Guardian - McDonald's to curb use of antibiotics in its beef supply
Reageer
  • Deel
Druk af