McDonald’s is het eerste landelijk opererende bedrijf in Nederland dat al zijn restafval om gaat zetten in herbruikbaar materiaal door gebruik te maken van 'nascheiding'. Dat meldt McDonald's Nederland in een persbericht.

Op dit moment wordt ruim een derde van McDonald's afval gerecycled. Het gaat vooral om het keukenafval dat in 7 aparte stromen 'aan de bron' gescheiden wordt. Denk daarbij aan frituurolie, koffiedik, plasticfolie en papier. Het afval in de vuilnisbakken van de restaurants en parkeerplaatsen ging gewoon op de grote hoop. In 2025 moet McDonald's, in lijn met de wereldwijde afvalstrategie, ál het afval van gasten en het eigen keukenafval kunnen recyclen. In Nederland gaat het om zo'n 20.000 ton afval.

Om dat te bereiken gaat McDonald's samen met logistiek partner HAVI en afvalverwerker Attero het afval dat gasten achterlaten op dezelfde manier 'nascheiden' als dat met huishoudelijk afval gebeurt. Een primeur, claimt McDonald's. Met slimme technologie worden kunststoffen en papieren bekers gescheiden van papier- en voedselafval. De eerste gaan naar de recycling, de tweede stroom wordt vergist tot biogas.
McDonald's - Over McDonald's | McDonald's
Reageer
  • Deel
Druk af