De exacte vraagstelling was: "Op een schaal van 1 tot 10, van het minst lekkere tot het allerlekkerste wat je ooit gegeten hebt, hoe zou je de smaak van hun signature dish beoordelen?" Een aantal keten scoorde meer dan behoorlijk: Habit Burger Grill, In-n-Out and Five Guys Burgers scoorden respectievelijk een 8,1, 8,0 en 7,9 voor hun hamburgers. McDonald's bleef steken op een magere 5,8, ondanks de vermelding dat hun vlees afkomstig is van '100 percent USDA-inspected beef, free from preservatives, fillers, extenders, and so-called pink slime'.
Consumers Report constateert dat consumenten meer aandacht hebben voor gezond - zo is 'antibioticavrij geproduceerde vlees' een trekker. Ook zoeken ze 'op maat' bereid voedsel, waar voor hun geld en variatie. Die vinden ze vaker en beter bij de zogenoemde 'fast service ketens' dan bij de traditionele fastfoodgiganten, schrijft The Washington Post.
Het hele rapport is hier te lezen, voor de liefhebbers.
Op 8 oktober krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Mc. Donalds heeft veel energie gestopt in de ontwikkeling van zeer goed smakende sauzen. De hamburger is helaas slecht van smaak. Verder is hij zo dun dat je de krant er doorheen kunt lezen. Wordt inderdaad hoog tijd dat de productontwikkelaars van Mc. D. aan het werk gaan.