Anti-verspillingsinitiatief Instock begon oorspronkelijk in Amsterdam als een manier om verspilling bij supermarkten tegen te gaan. Dagelijks haalt het restaurant producten die niet meer verkocht kunnen worden op en kookt daar dagverse maaltijden van.

Tijdens de Instock Cooking Masterclasses vertelt een Instock chef alles over conserveren en de verschillende conserveringstechnieken. De technieken zijn verdeeld over twee masterclass edities:

Masterclass Instock Cooking editie 1: Inmaken en fermenteren
Door producten in te maken in azijn of in een suikeroplossing verleng je de levensduur en maken bacteriën geen kans. Geef je ingemaakte pickles, relish of compote precies de smaak die jij wilt. Leuk, makkelijk en lekker!
Fermenteren: Fermenteren klinkt avontuurlijk, maar hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Het basisrecept bestaat uit veel tijd en een beetje zout. De natuur doet de rest. Snel beginnen dus, met die kimchi of zelfgemaakte zuurkool.

Masterclass Instock Cooking editie 2: Pekelen, roken & konfijten in vet
Pekelen: Deze eeuwenoude techniek wordt in professionele keukens nog veel toegepast: pekelen om producten te conserveren én meer smaak te geven. Vooral gebruikelijk bij vlees en vis, maar wat dacht je van gepekelde aardappelen of citroen?
Roken: Ontstaan als conserveertechniek, maar inmiddels vooral lekker vanwege de specifieke rooksmaak. Door roken te combineren met pekelen kun je producten lekker- der én langer houdbaar maken. Met die zelfgebouwde rookoven, kun je straks thuis ook aan de slag.
Konfijten in vet: Konfijten is een techniek waar met name vlees en vis op lage temperatuur worden gegaard in vet. Geliefd in de Franse keuken én bij Instock. Probeer het eens met gans, een impopulair dier en daardoor vaak verspild.

Masterclasses
 • Zondag 5 januari: Inmaken & Fermenteren
       Instock Den Haag, Buitenhof 36

 • Zondag 2 februari: Pekelen, Roken & Konfijten in vet
       Instock Amsterdam, Czaar Peterstraat 21

 • Zondag 23 februari: Inmaken & Fermenteren
       Instock Utrecht, Vleutenseweg 382

 • Zondag 8 maart: Pekelen, Roken & Konfijten in vet
       Instock Den Haag, Buitenhof 36

 • Zondag 5 april: Inmaken & Fermenteren
       Instock Amsterdam, Czaar Peterstraat 21

 • Zondag 3 mei: Pekelen, Roken & Konfijten in vet
       Instock Utrecht, Vleutenseweg 382


 • Informatie
  Tijd: 14:00 – 16:00 uur
  Prijs: €35 of €50 met een kookboek t.w.v. €20
  Groepen: Groepstickets beschikbaar met korting
  Niveau: Geschikt voor beginners én ervaren thuiskoks
  Inclusief: Masterclass, Instock goodiebag, hapjes en drankjes

  Lijkt het je leuk om hierbij te zijn? Reserveer dan je ticket op de website.
  Dit artikel afdrukken