De nieuwe repen smaken als vanouds, maar bevatten minder calorieën omdat ze meer kostbare eiwitten bevatten. Dat maakt ze geschikt voor als vlees- en bonenvervangers voor sportende consumenten die hun spieren moeten onderhouden en de extra calorieën er hopelijk door hun bewegingspatroon weer af sporten.
Eiwitrijke Mars en Snickers zijn verkrijgbaar via Amazon.
You can now refuel post-workout with a Mars or Snickers protein bar https://t.co/uDQyFaCHw6
— Metro (@MetroUK) 7 mei 2016
De eiwitrepen bevatten 200 calorieën; een normale Mars bevat 267 calorieën en een Snickers 301. De nieuwe Mars voor sporters bevat 19 gram eiwit, de Snickers 18 gram. Een normale Mars heeft 2 gram eiwit en een gewone Snickers 5 gram. Eiwitten bestaan uit aminozuren die helpen bij de opbouw en het herstel van de spieren.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
De eiwit-hype is al wat langer gaande. Zelfs Kruidvat heeft inmiddels al van die grote potten met eiwit-poeder staan. Het is populair onder jonge mensen die veel in de sportschool zitten. Een gestaag groeiende groep en daarmee een interessante markt.
Behalve poeders en shakes zijn bars ook erg populair. Vaak zijn die repen ook omhuld met chocola. Ze lijken wel een beetje op Marsen en Snickers.
Overigens had Mars al een proteïne-drankje in het assortiment en bestond er al een [https://www.fit.nl/snickers-marathon-protein-bars.htm]proteïne-reep[/url] van Snickers. Dit is niet zo'n hele verrassende stap dus.
Of eiwit de nieuwe suikervervanger wordt vraag ik me af. Het lijkt me een dure grondstof en het schijnt moeilijk synthetisch te maken te zijn.
Als duur en schaars macronutrient in vergelijking met de koolhydraten.
Voor de redactie: Hoe moet ik de formulering "kostbare eiwitten" hier lezen?
Welke serieuze sporter gebruikt dit soort junkfood na z'n 'workout'? Waarom ga je dan überhaupt sporten? Ik begrijp het niet... Of gebruiken ze sporters om te pretenderen dat het gezond is maar richten ze zich feitelijk op de 'gewone' niet-sportende junkfood consument?
Ja hoor, daar gaan we. Eerst werd vet vervangen door suiker, toen ging ook dat bij het bredere publiek in de ban. Eiwit bleef dus over als enige 'gezonde' macronutriënt. En warempel, de snackproducenten springen erop.
Vraag is of eiwitten inderdaad gezonder zijn, of dat die associatie vooral ontstaan is omdat er tot voor kort naar verhouding weinig eiwitrijke 'geïnnoveerde' producten bestonden. Mensen die meer eiwit aten, aten dus relatief minder bewerkt voedsel. Maar zou deze eiwit-mars nu werkelijk 'gezonder' zijn?