In de Kerstperiode zet foodboxbezorger Marley Spoon een aantal opvallende gerechten op het menu. Gastchefs uit Syrië, Afghanistan en Pakistan laten klanten niet alleen kennis maken met een geliefd recept uit hun vaderland, maar ook met zijn of haar eigen verhaal. De gastchefs zijn allen vluchtelingen die momenteel in Europa op zoek zijn naar een nieuwe verblijfplaats.

De gastchefs zijn allen vluchtelingen die momenteel in Europa op zoek zijn naar een nieuwe verblijfplaats.
"Op de website en het blog van Marley Spoon kan iedereen aan de hand van interviews met de gastchefs meer te weten te komen over hun herinneringen, het gerecht en de lokale keuken", meldt het persbericht. De gastchefs verzorgen in totaal acht recepten voor Marley Spoon. Tussen 7 december en 11 januari staan elke week twee van deze bijzondere gerechten op het menu.

Goed doel
Marley Spoon stelt de volledige winst van de verkochte gerechten ter beschikking aan het Duitse goede doel Über den Tellerrand kochen. Deze organisatie biedt hulp bij integratie in een nieuw thuisland, door onder meer vluchtelingen en lokale bewoners samen te laten koken. Über den Tellerrand kochen (Vrij vertaald: 'kook eens over de rand van je bord heen') breidt op korte termijn zijn activiteiten uit naar Nederland. Marley Spoon bezorgt in Nederland maaltijdboxen met verse ingrediënten en bijzondere recepten van restaurantkwaliteit. De foodboxbezorger laat zich voorstaan op een flexibel abonnement, gratis bezorging aan huis en de mogelijkheid al vanaf een portie voor €4,95 te bestellen. Een box met 6 maaltijden kost €39,90.

Fotocredits: Marley Spoon, Facebook
Dit artikel afdrukken