"De versmarkt waarvoor dit gebouw eigenlijk is gebouwd, is volledig mislukt, maar niemand erkent dit probleem. Er zijn veel horecakramen en delicatessenzaken waar geld wordt verdiend aan de toerist. We zijn de best bezochte attractie van Nederland. Maar daarin kunnen de aanbieders van vers zoals groente, fruit, brood, vlees en vis niet ondernemen. Terwijl de gemeente juist voor de Rotterdammers een overdekte versmarkt wilde hebben en daarvoor samen met ontwikkelaar Provast een uitgekiende branchering heeft vastgelegd voor dit gebouw", aldus Kolster.
De ondernemers vragen eigenaar Klépierre om 'drastische maatregelen'. Het belangrijkste bezwaar van de ondernemers is dat de binnenmarkt geen 'verlengstuk van de buitenmarkt' is geworden, zoals wel was beloofd. In de praktijk is de Markthal een horecahal geworden. Rotterdammers doen hun versboodschappen elders. Sinds de opening van de Markthal zijn al diverse ondernemers afgehaakt en wordt er zelfs tot voor de rechter gebakkeleid over de formule.
Op 8 oktober krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Dag, Hoe vinden jullie als niet-boeren dat ik als boer #16 denkt iets van Rotterdam te weten? Is dat geen eye-opener? Of......? Omgekeerde is namelijk juist het geval. Vele niet-boeren hebben zo hun mond vol over landbouw..... Soms zitten daar hele verstandige dingen tussen.
(In koffertje 22 zat 400.000, euro trouwens. Die koos ik niet in 2006. Bod van de bank was beter.)
Zullen we toch nog even de conclusie eenvoudig trekken: dat de Markthal in Rotterdam nooit een markthal zou blijven, was te voorspellen.
Dat het ding toch werd gebouwd, blijkt dan óf een fout uit incompetentie óf iemand wilde het laten gebeuren.
Dan bedoelen we hetzelfde wat FFF betreft. Inderdaad lekker makkelijk. Ik ken toevallig de ondernemer die het heeft overgenomen.
Ik ben benieuwd naar jouw Amsterdamse lijstje.
Jan Peter, zes is een onderdrijving. Ik heb er zelf al een dergelijk aantal gesproken.
FFF is op uitnodiging van Provast zelf opgezet, waarbij de stand en de risico's zijn genomen door Provast. Da's makkelijk ondernemen dan. Later heeft de jongen die het runde de boel overgenomen.
Mark, het is op deze manier een overschatting van het aantal 'leuke bijzondere (lokale) specialisten'. Amsterdam kent daar misschien een stuk of zes van. Echt te weinig om zo'n hal te vullen.
FFF lijkt het goed te doen (ook horeca boven), maar waarom werkt dat met een ander type ondernemerschap volgens jou dan wel?