BoerCroon ziet een relatie tussen de verkrappende marges en de recente voedselschandalen: leveranciers "werken met goedkopere ingrediënten, slechter materiaal of personeel of met minder kwaliteitscontroles". Een marge van onder de 3% maakt bedrijven zeer kwetsbaar: "De loonkosten hoeven maar 2% te stijgen en je zit op een marge van 0%", aldus Maarten Vijverberg in het FD.
Het bureau identificeerde andere strategieën om de marge te stabiliseren: "Bedrijven kunnen er onder meer voor kiezen om klanten buiten Nederland te werven, merkproducten te introduceren of te fuseren", meldt het FD.
Op 10 juni krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Wederom bevestiging van mijn idee; wat is marge van bronproducent en wat is zijn loon..? dat staat al onder water laat staan dat het loon met 2% "fictief" stijgt. Dan is de marge geen 0%; nope de marge is al lager. Agrarisch Nederland weet reeds al jaren niet beter en ploegt voort en vind het een goed jaar als ze "wat meer geld" in de portemonnee hielden als het jaar ervoor of daarvoor.
Voor mij is ook dit artikel weer een stimulans om het te gaan uitdiepen; loonkosten op agrarisch bedrijf; in geval van mijn specialisatie: Melkveebedrijf.
Wie mee wil denken / suggestief heeft > zie mijn twitteraccount.