Vanaf donderdag a.s. komen we wekelijks met een vodcast waarin Marc Smeets, chefkok van restaurant Lepels in Schiedam en lid van de Jeunes Restaurateurs d'Europe, laat zien hoe je in 3 minuten 'from scratch' een compleet gerecht op tafel zet. Nou ja, soms zijn het er 4 want er moet natuurlijk ook nog wat uitgelegd worden over kookgeheimen- maar dat is toch heel wat anders dan 'veel werk'.
In de eerste sessie staat het bijzondere varkensvlees van Kees & Frances Scheepens op het menu. Hoewel het komt van de oudste Europese stamboekvarkens, bevat het van nature .... omega 3-vetzuren.
Juist omdat ze best wat gewend zijn, sprak het commentaar van Marc en zijn 'sous' Bas Lintvelt toen ze het vlees proefden boekdelen: 'tjezus, dit is schofterig lekker'.
Ik leerde er bovendien van hoe je makkelijk en snel je groenten kunt grillen.
Donderdag dus.
Op 2 oktober krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Henk, heb je dit al aan de diverse scholen doorgegeven, die zitten te springen om materiaal wat ook nog eens educatief goed in elkaar steekt.
Zowel voor de keuken als voor de bediening.
Erg gaaf die video en leuk dat de horeca het zo oppikt dus wat dat betreft ga zo door.
Mocht je een keer een leuke video geschoten willen hebben laat het mij dan weten.
Want inmiddels is er dus nu een site waar wij alle videos met name educatieve videos op zetten.
http://www.horecavaktv.nl
Dank je. Het eerste filmpje was natuurlijk nog een beetje wennen ;-)
We zijn verrast dat het meteen zo wordt opgepakt. Gisteren stond het op de hoofdpagina van zibb.nl/horeca/restaurant boven het nieuws over de Michelin-sterrenregen. Hierbij de link naar het artikel dat Richard Kok plaatste.
Erg leuk Dick!
Zo vaak als je wilt!