De Mansholtlezingen zijn vernoemd naar de grote Nederlands-Europese politicus en denker Sicco Mansholt en worden jaarlijks georganiseerd door de WUR. De lezingen gaan over vraagstukken rondom voeding, landbouw en duurzaam leven. Het doel is om het Europese beleid te verbeteren door discussies te voeren en aanbevelingen te doen aan verschillende stakeholders. Dit keer staat de eiwittransitie op de agenda.

Wageningen Universiteit & Research (WUR) pleit in het kader van de transitie naar een volledige bio-based economie voor een nieuwe blik op productie en consumptie. De WUR streeft naar een toekomst waarin eiwitproductie duurzaam, betaalbaar en gezond is. Dat betekent: doelgerichte combinaties van planten, dieren en micro-organismen uit land en zee die afgestemd worden op de lokale omstandigheden. Ook in gebieden waar de middelen schaars zijn. Op deze manier zullen de wereldwijde consumptiepatronen gevarieerder en eerlijker zijn.

Om dat te bereiken zijn baanbrekende innovaties, maatschappelijke verschuivingen en veranderingen in de regelgeving nodig. Met een geïntegreerd Europees platform dat zal zorgen voor veranderingen in de keten van boer tot bord zullen de EU-lidstaten voorop blijven lopen in de eiwittransitie.

Tijdens de Mansholtlezing presenteren onder meer Louise Fresco, Emily de Vet, Stacy Pyett en Jean Eric Paquet van de WUR de kansen en uitdagingen voor stakeholders in de transitie naar duurzame eiwitproductie en –consumptie.

Informatie
Datum: 18 september 2019
Tijd: 14:00 – 16:30 (voorlopig, exacte tijden worden nog bekend gemaakt)
Prijs: gratis
Locatie: Royal Flemish Academy of Belgium for Science and the Arts, Rue Ducale 1, 1000 Brussel.
Aanmelden: via de website.

Redactie
Word lid

Fijn dat je Foodlog leest! Dit artikel is gratis. Wil je dat wij kunnen blijven bestaan? Steun ons dan en word lid. Dat kan al vanaf €5,- per maand.


Hou de website in de gaten voor meer informatie over prijs en programma of neem contact op met Jelle Maas.
Dit artikel afdrukken