Shops-out-of-Home rapporteert over het onderzoek:

Tussen mannen en vrouwen bleken een aantal opvallende verschillen te bestaan. Voor mannen zijn bijvoorbeeld gebakken vis (15% versus 6%) en een warme maaltijd (8% versus 2%) ingrediënten van een gezonde lunch. Vrouwen noemen vaker dan mannen bruin brood (98% versus 86%), salade (71% versus 57%) en hartig beleg (72% versus 45%). Mannen zijn daarnaast bereid om meer te betalen voor een gezonde lunch. Voor 23% van de mannelijke bezoekers van bedrijfsrestaurants is een gezonde lunchprijs van 4 tot 6 euro acceptabel. Voor vrouwen is dit 10%.

Het onderzoek lijkt erop te wijzen dat mannen meer genegen zijn gezondheid af te kopen door 'gezonder' te eten en daar wat meer voor te betalen. Vrouwen meer op de prijs en lijken zich meer dan mannen te realiseren dat gezond eten zonder gezond te bewegen niet voldoende is. Je moet er ook zelf iets voor doen dat je niet kunt kopen.

Lees verder op Shops-out-of-Home

Redactie
Word lid

Fijn dat je Foodlog leest! Dit artikel is gratis. Wil je dat wij kunnen blijven bestaan? Steun ons dan en word lid. Dat kan al vanaf €5,- per maand.


Dit artikel afdrukken