Op de groenten- en fruitsite AGF zegt Willem Koole van handelsbedrijf Frukar dat het seizoen van de 'easy peelers', de echte clementines, bijna afgelopen is. Ook de Marokkaanse mandarijnen lopen op hun einde. Er komen nog wel een aantal late variëteiten en hybriden beschikbaar (voor de kenners: Nour, Villa, Clemen Late), maar in mindere hoeveelheden. Dat zullen we waarschijnlijk niet kunnen proeven, maar wel merken aan de prijs en het (on)gemak waarmee ze te pellen zijn.
Fotocredits: mooste
Op 31 oktober krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
@Flipse: Clementines de Corse, gewoon hier in Zuid-Frankrijk te koop, bij de Lidl nota bene!
Kijk eens op deze link http://www.clementinedecorse.fr/. Natuurlijk weet ik niet (meer) hoe je die link moet activeren, maar heel even in het kort.
Corsicaanse Clementines zijn uniek in mandarijnenland. Het betreft (itt de producten uit Spanje en Marocco) een vers product met een vrij korte houdbaarheid. Het lastenboek van de Clementines Corses schrijft voor dat de vruchten alleen mogen worden geoogst wanneer ze rijp zijn. Itt hetgeen bij citrusvruchten te doen gebruikelijk is, de Clementines Corses worden niet behandeld na de oogst (fungiciden, was en andere chemische behandelingen). Dus geen koelopslag, maar verscheping direct na de oogst. Een ware delicatesse waar de specialistische handel zich mee zou kunnen onderscheiden.
Gezien bij AH: PERSmandarijnen! Moeten dus niet te pellen zijn. Volgens het etiket: Clemenvilla's.
Wat kan mij het nou schelen of ze makkelijk of moeilijk uit hun schil gaan, als ze maar zuur zijn, anders lust ik geen mandarijnen.
De meesten onder ons weten met moeite hoeveel varianten van citrusvruchten er bestaan. Meer dan van appels en peren. Wie keuze wil, moet leren. En die 'lime' heet in het Nederlands toch limoen? Of is dat nog iets anders? Daarvan zijn er al -tig variëteiten en hybriden. Bij ons vinden we enkel die types die in voldoende hoeveelheid leverbaar zijn en betrouwbaar in aanvoer en bewaarbaarheid.