Waar dat van gemaakt wordt? 'Pangafilet toch? Zou het niet weten eigenlijk.' De meeste klanten halen hun schouders op. Coby achter de viskraam hoort het aan en geeft resoluut antwoord. 'Pollak.' Sorry? Dan letter voor letter: 'P,o, dubbel ll, a, k. Pollak.' Nooit van gehoord. 'Komt uit Alaska. Soort kabeljauw.' Wacht eens, kabeljauw... Maakten ze daar niet ooit... 'Vroeger werd kibbeling van kabeljauw gemaakt. Maar ja, dan betaal je nu het dubbele.' Een klant die net een dampend portie kibbeling beet pakt, weet het nog wel. 'De goeie ouwe tijd.' Want die kibbeling vond hij zonder twijfel veel lekkerder.
'Op Urk maken ze het nog van kabeljauw', weet Coby. 'Die ligt voor achtenhalve euro per pond in de kraam.' Bij Coby heb je voor drie euro een volle bak.
Wekelijks stelt Sanny Visser een marktkoopman of -vrouw een vraag. Weet die wat er in zijn kraam te pas komt?
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 april krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 april krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Excuus , doe iets fout kennelijk , kijk rechtsboven ergens voor het youtube-filmpje....
Maar het water liep me al weer in de mond ,als liefhebber ......
Filmpje hier http://www.rtvnoord.nl/nieuws/nieuws.asp?pid=99271
Gelukkig zijn ze er nog , aanrader voor de Foodlog-visliefhebber , ik verklap een geheimpje :
http://www.rtvnoord.nl/nieuws/nieuws.asp?pid=99271
Laat wat over voor mij ;-)
Het blijft lastig, dat electronisch discussiëren. Boze buien, ironie, sarcasme, een vrolijk plaagje: het raakt allemaal door elkaar als je elkaars gezichten niet kunt zien.
Omdat mijn bijdrage misschien ook wat cryptisch was: Nederlanders (ik ben er zelf ook één) zijn slecht gaan eten en zijn veel van hun kennis omtrent eten vrijwillig kwijt geraakt. Ik wilde maar illustreren dat dommigheid en onkunde m.b.t. eten overal bestaat, ook onder Belgen en Fransen en Oostenrijkers en Italianen, ook al spannen Nederlanders vaak de droevige kroon. En overal zijn nuffige dametjes die denken dat sommige vis er alleen voor de poes is.
Maar goed, back to topic: ik wil roggeballen! En stokvis met puree met een korstje uit de oven, mmmmmmmm...
Vandaag 19.12 Guillaume,
Percies !