Omdat de eerste zo snel geraden werd, een tweede. Kun je deze bloem eten en hoe heet de plant?
Dit artikel afdrukken
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
De foto is van maart, maar gemaakt in de Languedoc.
Staat die bij jou al in de bloei??? Het heeft een vaste stek in mijn tuin. Ik gebruik de bladeren in mijn zomersoepjes. Bijv. in combinatie met Oost-Indische kers.
Probeer de cressen ervan eens te krijgen, dat is echt komkommeriger dan komkommer, en het doet het leuk als garnering met de bloemetjes en echte komkommer.
Het bloempje heeft felrode streepjes in het hart. Een teken van gevaar? Voor mij was het vroeger in ieder geval een waarschuwing om ze niet te eten.
Nog niemand heeft hier de smaak genoemd: komkommeriger dan komkommer.
De stengels gaan soms door de risotto, worden in Frankrijk en Italie wel gegeten.
De bloemen bevatten ook de giftige stof maar om daarmede te overdoseren lijkt me erg lastig...