Wat is dit voor een bolletje?
Op 31 oktober krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Fijn dat je een artikel op Foodlog komt lezen. We schreven het helemaal gratis en voor niets voor je. Wil je dat wij kunnen blijven bestaan? Steun ons dan en word betalend lid. Dat kost je maar €7,- per maand. Dan lees je alle content van Foodlog onbeperkt en advertentievrij en krijg je ook nog eens voorrang bij Foodlog-events.
Word lid!Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.
Lees alles over reageren in de gespreksregels.
was net een week op het eiland linosa (eveneens italie-maar-eigenlijk-al-afrika, prachtig!), ook daar barstte het van de kappertjesplanten. mooie bloem ook trouwens. inderdaad: in een potje doen, grof zout erop, tijdje wachten en genieten maar!
Dit is de ongeopende bloemknop van de kapperplant, Na bewerking eten we dit onder de naam kappertjes. De vrucht van de kapperplant is ook eetbaar, en wordt meestal verkocht onder de naam appelkappertjes (cocunci in het Italiaans).
Dit is een kappertje, het eiland Pantelleria staat er vol mee. Daar verbouwen ze massaal kappertjes en...druiven voor de Passsito de Pantelleria.
Die druiven mogen eerst indrogen voor ze geperst worden en zo bijna rozijnenvocht worden.
Bijna iedereen heeft daar een paar rijtjes wijnstokken in zijn achtertuin (zoals hier vroeger aardappelen). En ja ik wil er nog wel eens terug naar toe. Het hoort bij Italië maar ligt dichter bij de Tunesische kust. Ergens moet ik nog foto's hebben....
Hee, die wist ik zomaar. :-)
Inderdaad een kappertje. In Italië zie je ze vaak bij oude gebouwen, bijvoorbeeld uit de muur van een kasteel. Rauw kun je er niets mee. Je moet ze echt inmaken. Liefst op zout trouwens (zonder vocht). Die zijn veel lekkerder dan de kappertjes op zuur die je bij ons in de winkel ziet.