Voor stadse mensen is er geen verschil tussen een leg- en vleeskip. Toch is een gangbare vleeskip in 6 weken, soms nog minder, slachtrijp, terwijl een legkip het nooit zal worden. Er zit nl. nauwelijks vlees aan. Het zal ongeveer 16-18 weken duren, mocht je de legger - bijv. het overschot aan haantjes - toch met fatsoen willen eten.
Tussen kip en kip zit dus een wereld van verschil. Je vraagt je af of ze elkaar nog wel kunnen verstaan.
Als maandagochtendraadvermaak geen plant, maar een kip. Is het een legger of een vleeskip?
Van welk ras?
Ik ben benieuwd of het zo makkelijk is, als iemand me voorspelde.
Op 2 oktober krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Staat op mijn blog stoere boer, het is een oud Italiaans recept voor slachtafval van de kip/haan, de nekjes, kloten, poten, strottenhoofden, maagjes, kammen, de hele mikmak gaat in de stoofpot. Mail me anders even via mijn website.
@lizet: Zou ik dat recept eens mogen ontvangen? Die kam gooi je normaliter samen met de lellen en vellen weg of je moet er een soepje van koken.
Robin, heb eens wat meer respect voor dieren!
Hanen zijn ontzettend aardig voor hun hennen: ze roepen ze als ze eten vinden, maken heel erg duidelijk waar het ligt, en laten ze voorgaan bij het eten.
Ik meende te begrijpen uit je meervoudsvorm dat je kippen (hannen & hennen) rotbeesten vond, vandaar. Voor dei hanekam heb ik trouwens een mooi recept. Mag ik daarop bieden?
Ik verwacht weinig eitjes van dit rotbeest hoor! Hahahahaha, Lizet toch! ;)