Vlamingen en Nederlanders: hoe noemen jullie zo'n boon?
Op 2 oktober krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Fijn dat je een artikel op Foodlog komt lezen. We schreven het helemaal gratis en voor niets voor je. Wil je dat wij kunnen blijven bestaan? Steun ons dan en word betalend lid. Dat kost je maar €7,- per maand. Dan lees je alle content van Foodlog onbeperkt en advertentievrij en krijg je ook nog eens voorrang bij Foodlog-events.
Word lid!Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.
Lees alles over reageren in de gespreksregels.
Wat is/was de kleur van de bloem?
Zou een pronkboon kunnen zijn. Een broertje van de Phaseolus vulgaris, namelijk Ph. coccineus.
Zo goed als alle andere bonen die je kent (witte, bruine, chili, sperzie-, snij-, kievits-, spek-, Canneloni en Borlotti bonen; droog of groen) zijn Ph. vulgaris.
Het verschil tussen een pronkboon en een sperzieboon is voelbaar, pronkbonen zijn ruwer, wasachtiger en hebben een typisch relief (Wat een beetje hier te zien is). Het verschil is heel duidelijk te voelen. Er is ook een subtiel smaakverschil.
Lizet: ik wist niet dat er verschillende koningshuizen waren bij de bonen
Rinieke, kijk, daar gaat het juist om, dat smaller, ronder, breder, langer dikker :-). Dus is de boon op de foto jouw prins(c)esseboon, prinseske niet.
Lizette: ik ken de princesse boon, die lag van de zomer (en trouwens iedere zomer)hier ook op de markt. Prinseskes noemen ze die. De foto is wel bedriegelijk. De Prinseskes die ik ken zijn smaller en iets dikker dan de foto weergeeft.