Er is nog ruimte voor 5 extra 'kippenkijkers'. Het programma start om 13.30 in Mill (Brabant) en eindigt om ca. 17.00h in Sint Athonis (Brabant). We gaan eerst naar een conventionele houder, om zgn. insleep van ziekten te voorkomen. Volwaardkippen staan nl.vrij aan de buitenlucht zodat de omgekeerde volgorde voor ziekte bij de 'gewone' kippen zou kunnen zorgen.
De kippenhouders Hugo Bens en Willy van Erp geven antwoord op de vraag waarom ze gekozen hebben voor hun houderijvormen. Hans de Haan, projectleider van Volwaard, gaat in op de achtergronden van het ontstaan van de Volwaard.
Marijke de Jong van de Dierenbescherming is aanwezig om vragen te beantwoorden en zelf de middag mee te maken met de lezers van dit blog. Zoals bekend is er ooit veel te doen geweest over het toekennen van het Beter Leven keurmerk aan de Volwaard.
Discussie gaan we uiteraard juist niet in de weg.
Degenen die zich reeds hebben ingeschreven hebben een mail ontvangen met de adresgegevens van Hugo Bens in Mill waar we de middag starten. Mocht je die niet hebben gekregen laat het dan even weten.
Op 2 oktober krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Een bijzondere update bij dit bericht: ook Herman Kemper wil graag bij deze bijeenkomst vertegenwoordigd zijn. We laten nl. een 'gewone', een Volwaard en een Kemperkip proeven.
Helaas kan Herman niet zelf, maar komt namens hem Henri Verstappen.
Trouwe foodloglezers weten dat over niet alleen de Volwaard, maar ook over de Kemperkip hier een wel heel felle polemiek heeft gewoed tussen Wouter vd Land en ondergetekende.
Nee, maar die zijn van harte welkom! We zoeken nl. het debat en het opdoen van - wat Klootwijk noemt - warenkennis, niet het ingraven in posities.
@Dick, geweldig initiatief! Ik kan helaas niet meegaan, maar lees graag een verslag op Foodlog. Er gaan zeker geen mensen van de PvdD mee? ;-)