In navolging van buurlanden Frankrijk, België en Duitsland kiest ook Luxemburg voor het voedselkeuzelogo Nutri-Score.

Het Groothertogdom is van plan de benodigde wetgeving voor de invoering van Nutri-Score rond Pasen af te ronden, de daadwerkelijke start staat nog vóór de zomer gepland. Het gaat om invoering op vrijwillige basis. "Het is duidelijk dat producenten van suikerrijke producten niet noodzakelijk enthousiast zijn. Maar we hopen dat de introductie van Nutri-Score hen zal aanmoedigen om de samenstelling van hun producten te herzien", zegt Paulette Lenert, minister van consumentenbescherming, op RetailDetail.

Luxemburg is een kleine markt die sterk afhankelijk is van invoer. Dat de directe buurlanden al op Nutri-Score overgegaan zijn of zullen gaan, is een bijkomend argument voor de keus. Liefst zou Luxemburg echter een geharmoniseerd Europees systeem zien op het gebied van voedingskwaliteit. "We hebben de kwestie al aan de orde gesteld bij het directoraat Gezondheid van de Europese Commissie," aldus Lenert. "Luxemburg blijft sterk pleiten voor Europese etikettering, ook al bestaat er momenteel geen precies tijdschema."

De invoering in Luxemburg zal gepaard gaan met een grote informatiecampagne.

Op 20 februari organiseert Foodlog het Policy Debate on Food Choice, Food Marketing en Public Health. Aan het panel voor het debat doen mee: Serge Hercberg (Inserm, leider van het Franse team dat Nutri-Score ontwierp), Annet Roodenburg (HAS Hogeschool), Denise de Ridder (Universiteit van Utrecht, Timo Hoogeboom (CEO HAK) en Dino Trescher (Bundesministerium für Ernährung und Landwirtschaft). Schrijf je hier in!
RetailDetail - Ook Luxemburg voert Nutri-Score in
Reageer
  • Deel
Druk af