Het Nederlandse landschap redden, mét boeren, supermarkten, wetenschappers en industrie aan tafel. Dat is de missie van Louise Vet, de nummer 1 op de lijst van invloedrijkste duurzame doeners en denkers van dagblad Trouw.

Louise Vet is een belangrijke trekker van het Deltaplan Biodiversiteit, dat de weg moet wijzen naar herstel van biodiversiteit, bodem en landschap in Nederland. De onafhankelijke jury heeft grote waardering voor de vasthoudende manier waarop Vet deze unieke aanpak – alle belanghebbenden doen mee – van de grond heeft gekregen.

Op de tweede plaats staat Ruud Zanders, de pluimveehouder achter de duurzame eieren van Kipster die verkrijgbaar zijn bij supermarkt Lidl. Lidl's duurzaamheidsmanager Marlijn Simons belandde iets lager op de lijst, op de negende plaats.

De jaarlijkse ranglijst met invloedrijkste duurzame Nederlanders is hier te vinden. Fruitimporteur en -handelaar Volkert Engelsman (Eosta), de duurzame nummer 1 van 2017, staat dit jaar niet meer op de lijst. Vegetarische Slager Jaap Korteweg werd derde.
Trouw - De Duurzame 100
Reageer
  • Deel
Druk af