Het in maart 2020 van start gegane Amsterdamse bestelplatform Local Heroes gooit noodgedwongen de handdoek in de ring. Morgen kunnen klanten voor het laatst bestellen bij hun favoriete lokale bakker, visboer of hummuskraam, maar dan is het geld op. Een poging van oprichter Maarten Coumans om nog €500.000 bij elkaar te halen, lukte niet.

En dat terwijl Local Heroes in april 2021 nog €2 miljoen groeigeld had opgehaald bij het tv-programma Dragons' Den. Die investeerders zagen wel brood in het internetplatform dat een digitale winkel maakte van het aanbod van lokale ondernemers, waarna klanten hun boodschappen konden ophalen bij een centraal Pick Up Point (of ze laten bezorgen). Jammer genoeg bleek dat collectieve model 'moeilijk schaalbaar' te zijn, aldus Coumans. Bovendien wilde Local Heroes lokale ondernemers steunen, en niet opzadelen met hoge commissies.

Het ontwikkelen van platforms zoals Local Heroes "is zeer kostenintensief". Wat het besluit om te stoppen betekent voor het Boer&nLekker-concept van Agrifirm, waar zo’n 10.000 telers en veehouders bij zijn aangesloten, is niet duidelijk. Local Heroes is de ict-partner van dit concept. Coumans onderzoekt nog wel of het mogelijk is een doorstart te maken.
Reageer
  • Deel
Druk af