Alles suggereert wijn. Geen NieuweWereld wijntje, maar echte Franse. Op het etiket zie je gestyleerde wijngaarden uit de Bordeaux, waar ook de beroemde Saint Emillion Pétrus groeit die voornamelijk van de zacht smakende Merlotdruif is
Raad eens wat het goede nieuws van dit drankje is?
Geen goed nieuws? Natuurlijk wel. Het moeten wel echte wijndruiven zijn. Die zijn nl. zoeter dan tafeldruiven (probeer het maar eens als je in september in de buurt van een wijngaard bent).
Dit sap smaakt merkbaar zoeter. En voller. Lekker dus voor suikerbekken. Voor mij is het miers. Voor anderen heerlijk. Dit keer geen gezeik. Tis vast wel een wijndruif, al heb ik niet kunnen proeven of het een Merlootje was.
Excellente Albert: graag de Cabernet Sauvignon, de Trollinger en de Aramaon (lijken vast op 'gewoon'), de Pinot Noir en Gamay (die wat mysterieuzer en lichter zullen zijn, maar toch wat minder 'gewoon' dan gewoon druivensap). En .... de witten! Ik ben vreselijk
Ik beloof: we testen ze graag.
Beste Albert, een tip (we zijn echt niet beroerd): ga eens te rade bij wijnboeren die hun druiven laten vergisten tot een procent of 3-7. Voor thuisgebruik en voor vrienden (gelukkig word ik er door sommigen onder geschaard, anders zou ik het genot ervan niet kennen). Heerlijk zoet spul met niet te veel alcohol. Een belevenis uit de ouwe doos, die dringend behoefte heeft aan durfkruideniers die er goeie sier mee willen maken. Je drinkt het koud. Het wordt een hit! Beloof me wel dat je die jongens (vaak zijn het hun vrouwen) eerlijk betaalt want ze denken allemaal dat ze hun wijngaarden moeten rooien. Jij kunt ze helpen creatieve nieuwe wegen in te slaan en de maar halfuitgewerkte plannen van Fischer Boel een verrassende wending te geven: druivensap met minder suiker en een authentieke wijndrank met veel minder alcohol! Je krijgt er waarschijnlijk de Europese landbouwinnovatieprijs en de MVO-prijs van foodlog.nl voor.
Op 31 oktober krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Goed voor de tandjes? Dat lijkt me een bakerpraatje. Druivensap is het meest suikerrijke vruchtensap. Het beetje moezel-mineraal wat er wellicht in zit zal niet echt helpen om die tandjes te helpen vormen, tenzij je het kind helemaal vol suiker pompt.
Op vakantie kwamen met de camper door de Moezelstreek en belanden in Ernst. Hier stonden we op de camperplaats van het mosselland winzergenossenschaft. Toen we een reeks van smakelijke droge witte wijnen kochten kregen we voor onze dochter van 9 maanden een fles witte druivensap mee (ben het ras vergeten). Goed voor de doorbrekende tandjes volgens de verkoopster, geen idee of dit zo is maar ze heeft het lekker opgedronken. We zijn er op een proefslokje na vanaf gebleven. Daarna niet meer tegengekomen...
Natuurlijk is het druivensap. Van wijndruiven.
Excuus, mijn post kan weg. Alles suggereert inderdaad wijn, ik ben er ingetrapt...
Er staat "Vers geperst" op! Ben je niet in de war Dick? Volgens mij is het druivensap!