Het probleem zou zijn: hoe krijg je een consument die even wil genieten van lekker veel en vet aan zijn verstand gepraat dat light ook OK is?
Volgens mij is dat helemaal geen probleem: als het net zo goed smaakt, hoef je toch niet uit te leggen dat het een ander ijsje is? Het is tenslotte een product dat je maakt vanuit je gezonde geweten. Dus als mensen bij het eten van een Magnum dus juist even niet aan hun gezondheid willen denken: mond houden dus en gewoon doen.
Op 31 oktober krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
'van de regen in de drup dus' ....
Ik heb een keer ooit zo'n Magnum light op en die smaakte afschuwelijk goor. De gewone magnum lust ik ook niet meer sinds ik suikervrij eet. Dus ik kan ze tegenwoordig gelukkig laten liggen. Maar mijn gevoel zei ook altijd al dat light minder gezond was. Bedankt voor de uitleg Jacobus.
Dit is weer een erg domme voedingsindustriezet. Kokosolie [wordt in 90% van het productie-ijs gebruikt] bevat namelijk 27,5% langketenige verzadigde vetzuren, 65% middellangketenige verzadigde vetzuren en verder onverzadigde vetzuren. Van de middellangketenige verzadigde vetzuren bestaat ongeveer 55% uit laurine- en caprinezuur, die beiden antibacteriële eigenschappen hebben.
Dit geldt vooral voor laurinezuur, waarvan het percentage in kokosolie 48 tot 50% bedraagt. Laurinezuur is het verzadigde vetzuur welke zich in moedermelk bevindt. Het beschermt baby's tegen virale en bacteriële infecties.
Ik zal nu écht niet gaan roepen dat ijs nuttigen een gezonde bezigheid is, maar de voedingsindustrie gaat weer eens onder invloed van de gevaarlijke "lighthype" een enigszins ongezond product nóg ongezonder maken. Triest genoeg begint het bijna te wennen...
Jacobus