Leefstijl speelt een belangrijke rol bij het ontstaan van chronische ziekten zoals diabetes type 2. Eén op de 12 Nederlandse volwassenen heeft diabetes. Diabetespatiënten worden behandeld met medicatie, maar daarmee worden alleen de symptomen van de ziekte aangepakt en niet het onderliggende probleem.

Leefstijl als medicijn
Er is toenemend bewijs dat diabetes type 2 omkeerbaar is en soms zelfs is te genezen door leefstijlaanpassing. Maar hoe bewerkstelligen we leefstijlveranderingen in een samenleving die mensen bijna dwingt tot het maken van de verkeerde keuzes? Zijn er aanpassingen in de leefomgeving van patiënten nodig en/of in het zorgsysteem?

Een panel van Nederlandse en internationale experts bespreekt deze en andere vragen tijdens dit eerste jaarlijkse symposium over leefstijl als medicijn. Bekijk hier alle sprekers en het volledige programma.

Start innovatiecentrum TNO en LUMC
Het symposium is tevens de start van een gezamenlijk kennis- en innovatiecentrum rondom metabole gezondheid en leefstijl van TNO en LUMC. Dit centrum richt zich als eerste op de ontwikkeling, implementatie en onderwijs van leefstijl als medicijn bij diabetes type 2 in Nederland en in andere delen van de wereld.

Doelgroepen
Internisten, kinderartsen, specialisten ouderengeneeskunde, sociaal geneeskundigen, epidemiologen, diëtisten, huisartsen, verzekeringsartsen, en zij die voor deze specialismen in opleiding zijn, systeembiologen, gezondheids- en gedragswetenschappers, farmaceutische bedrijven, gemeenten en nationale autoriteiten.
Klik hier om in te schrijven.

Informatie
Wanneer: Donderdag 7 december 2017 van 8.30 tot 17.45 uur
Kosten: €195,-, €145,- voor artsen in opleiding en diëtisten en leefstijl coaches
Aanmelden: Via de site van Boerhaave Nascholing
Locatie: Oegstgeest, CORPUS Congress Center, Willem Einthovenstraat 1, 2342 BH Oegstgeest
Accreditatie:
NVVC: Aangevraagd
NIV: 6
NVK: 6
ABC 1: 7
Dit artikel afdrukken