TNO en het LUMC richtten samen het Netherlands Innovation Center for Lifestyle Medicine (NILG) op. Lifestyle4Health staat een systeemverandering voor waarbij leefstijl een onderdeel wordt van de standaardbehandeling bij niet-overdraagbare ziekten.

Het thema van de conferentie dit jaar is de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van leefstijl als medicijn, met de nadruk op een empowerment-benadering van de ondersteuning van de levensstijl. Alle bijdragen laten een persoonsgerichte, collaboratieve benadering van leefstijlgeneeskunde zien, die mensen met een chronische ziekte helpt bij het bepalen en ontwikkelen van hun vermogen om verantwoordelijk te zijn voor hun eigen leven en gezondheid.

Lifestyle as Medicine is bedoeld voor medische professionals, studenten in de gezondheidszorg, bedrijven in de gezondheidszorg, gemeenten en nationale autoriteiten en andere geïnteresseerden.

Programma
Op het programma staan (inter)nationale sprekers die hun innovatieve gezichtspunten delen met het publiek . Zo zal Semiha Denktaş het hebben over gezondheid en gedrag in een steeds veranderende omgeving. Liesbeth van Rossum van het Erasmus MC legt uit waarom slimme vetten ‘verkeerd begrepen’ worden.

Kijk voor het volledige programma en meer informatie op de website of op LinkedIn.

Informatie
Datum: 4 maart
Tijd: 09:00 uur tot 18:00 uur
Prijs: €299 voor een dagticket, dokters in opleiding €249, diëtisten en lifestyle coaches €249, studenten en pers €99. Tickets zijn online te bestellen.
Locatie: Beeld en geluid, Zeestraat 82 te Den Haag
Dit artikel afdrukken