Lidl-topman Jesper Højer stapt, geheel onverwacht, na 2 jaar op en wordt per direct vervangen door de Italiaan Ignazio Paternò. Dat meldt de discounter in een persbericht. De 40-jarige Højer zegt met trots terug te kijken op zijn jaren bij Lidl maar het nu hoog tijd te vinden zijn "persoonlijke en professionele toekomst anders in te richten". Waarom hij dat per direct doet, staat niet in het persbericht.

Het is de tweede keer in 5 jaar dat het topmanagement bij Lidl plotseling wijzigt. Højers voorganger, Sven Seidel, vertrok in 2017 na amper 3 jaar als ceo op stel en sprong na een conflict over de strategie van Lidl. De Duitse pers zag toen een verband met het schrappen van een pilot met afhaalpunten, Lidl Express.

Het 'rommelt' bij de Schwarz-Gruppe, het moederbedrijf van Lidl, schrijft RetailDetail. Nog geen maand geleden stapte ook de topman van Lidl-zusterketen Kaufland, Patrick Kaudewitz, op. Op de Duitse thuismarkt staat Lidl fors onder druk door de opmars van Aldi, dat zijn winkels aan het moderniseren is. Een jaar geleden vertrok de directeur van Lidl-Duitsland ook al, zonder opgaaf van redenen.

De Schwarz-Gruppe is met een jaaromzet van €96,6 miljard een van de grootste retailers ter wereld.
RetailDetail - Lidl wisselt CEO na twee jaar in
Reageer
  • Deel
Druk af