Lommen schrijft:
Van Lidl en Aldi verwacht je dat ze in de kranten staan met: voordeel, nog meer voordeel, nog meer voordeel, blijvend voordeel, enzovoort. Maar Lidl gooit het sinds september over een andere boeg.

Hij analyseert vervolgens de serie advertenties van Lidl. Eerst kwam 'Lidl is 50% zuiniger!' waarin Lidl van zijn na- zijn voordeel maakt. De zuinige winkelinrichting spaart nutteloze kosten en energie. 'Met andere woorden', zegt Lommen, 'u, consument, helpt het milieu door bij Lidl boodschappen te doen.'

Toen kwam 'Lidl gaat voor 100%'. Weidemelk, dat doen ze daar gewoon. Dat vindt Lidl belangrijk. Dat doet geen super hen na en zelfs FrieslandCampina niet. Tot slot kwam deze maand 'Lidl gaat voor light'. Lidl heeft het gewicht van al zijn flessen gereduceerd met 30% en laat die voor eenzelfde percentage uit gerecycleerd materiaal bestaan. Beter en zuiniger dus.

En na iedere advertentie vraagt Lidl steeds 'wat betekent dat voor u?' Een beter milieu én voordeel. IJzersterk, concludeert Lommen. Zelfs als andere supers de dingen die Lidl doet ook al doen. De boodschap is namelijk zo helder als water.

In supermarktland gonst het: Lidl rukt op. Dat denk ik ook. Betrokken en op de centen. Het laatste wisten we al, dus daar hoeven ze niet meer mee te adverteren. Het eerste is een ontdekking en een argument om u de schaamte voorbij te laten gaan. Lidl is goedkoop én eerbaar geworden. U kunt nu rustig naar binnen. Goed en goedkoop horen voortaan bij elkaar.Dit artikel afdrukken