image

Het nieuws over dagelijkse voedingsmiddelen als basis voor gezondheid blijft groeien. Het Israelische bedrijf Lycored maakt een extract van tomaten dat helpt milde vormen van hoge bloeddruk voorkomen. Het helpt zowel de onder- als de bovendruk met 10 tot 4 punten te laten dalen.
Het onderzoek werd uitgevoerd aan de Negev Universiteit en gepubliceerd door Dr. Yechiel Engelhard in de American Heart Journal van deze maand ((Vol. 151, No. 1, pp. 100.e6-100.e1).

Het onderzoek laat zien dat mensen die het extract namen, binnen enkele weken een lagere bloeddruk ontwikkelen. Het vermoeden bestaat dat dit het gevolg is van de krachtige ani-oxidanten in tomaat, waaronder lycopeen, beta-karoteen, en vitamine E.

Het onderzoek, dat volgens Engelse wetenschappers verdere studie behoeft, biedt nieuwe perspectieven op de relatie tussen het eten van fruit en groenten in de strijd tegen niet alleen kanker maar nu ook hart- en vaatziekten.
Dit artikel afdrukken