Even een beetje reclame maken:
Zondag 11 januari begint de lezingenserie in Kasteel Groeneveld in Baarn rond het jaarthema "Groeneveld à la Carte". In het voorjaar drie lezingen met een historisch tintje, in het najaar drie over heden en toekomst. Na de lezing is er een proeverij in stijl, passend bij het onderwerp van de lezing.
Komende zondag geef ik de aftrap met een lezing over onze culinaire geschiedenis, waarin de verandering van smaak en eetpatroon, vernieuwing en verarming aan bod komen. En hoe het komt dat wij denken dat onze culinaire traditie niet verder rijkt dan stamppot en snert.
In de volgende lezing gaat Taco IJzermans van de Ommuurde Tuin in op de historische moestuinen, die een nieuwe rol kregen en daarna zal kunsthistoricus Robbie dell'Aira vertellen over het eten op de historische buitenplaatsen. Het complete programma is te vinden op de website van Kasteel Groeneveld. Even klikken bij Proeverij.
www.kasteelgroeneveld.nl

Dit artikel afdrukken