Op dinsdag 17 september organiseert Studium Generale de gratis lezing "Voeding en gezondheid: toxische voedselcomponenten, wat doen we ermee?" gegeven door Prof. dr. Aalt Bast, decaan Campus Venlo en hoogleraar farmacologie en toxicologie Maastricht University.
Farao’s die bang waren voor vergiftiging, namen een voorproever in dienst. Met alles wat de voedingsindustrie ons voorzet zou de moderne consument daar ook recht op hebben. Bast vergelijkt de vroegere voorproever met de hedendaagse toxicoloog. De markt richt zich steeds meer op de gezondheidsaspecten van voeding, maar van enige bewijsvoering is zelden sprake. Toxicologen zouden dan ook met wetenschappelijke argumenten reële zaken moeten scheiden van spookverhalen. In de woorden van Bast: “De toxicoloog wordt voorproever, de kok wordt farmacoloog en de consument en de wetgever kunnen er geen soep meer van maken.”
Informatie
Wanneer: Dinsdag 17 september 2019
Waar: Lecture Hall, Nassaustraat 36, Venlo
Tijd: 20.00 uur tot 21.45 uur
Kosten: gratis
Aanmelden: Inschrijven kan via deze link.
Kijk voor meer informatie op de website.
Dit artikel afdrukken
Informatie
Wanneer: Dinsdag 17 september 2019
Waar: Lecture Hall, Nassaustraat 36, Venlo
Tijd: 20.00 uur tot 21.45 uur
Kosten: gratis
Aanmelden: Inschrijven kan via deze link.
Kijk voor meer informatie op de website.
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 april krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 april krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog