Zoönosen zijn besmettelijke infectieziekten die zich kunnen verspreiden van dier naar mens, met mogelijk veel slachtoffers tot gevolg. Bekende voorbeelden zijn de vogelgriep en Q-koorts.

Hoe vanuit het oogpunt van de volksgezondheid met deze infectieziekten om te gaan, is een grote uitdaging. Deze avond komen de oorzaken van deze epidemieën aan bod en de ethische/morele aspecten met betrekking tot dierenwelzijn.

Programma
André van der Ven, internist-infectioloog (Radboudumc), vertelt je meer over zoönosen en waarom deze zo moeilijk te bestrijden zijn.

Chantal Bleekers-Rover, internist-infectioloog (Radboudumc), zoomt in op de impact van de Q-koorts-epidemie in Nederland en hoe deze mogelijk voorkomen had kunnen worden.

Ethicus Joost van Herten (Wageningen Universiteit) vertelt over OneHealth, een platform dat de samenwerking tussen medische en veterinaire experts wil bevorderen. Van Herten legt uit hoe OneHealth rekening houdt met de belangen van mens, dier en omgeving.

Na de lezingen gaan de sprekers onder leiding van filosoof Mira Vegter (Radboud Universiteit) verder in gesprek over de bovenstaande onderwerpen.

Voor meer informatie over de avond, klik hier.

Informatie:
Datum: 21 februari 2019
Tijd: 19:30 tot 21:00 uur
Locatie: Collegezalencomplex, Radboud Universiteit, Mercatorpad 1, 6525 HS Nijmegen
Prijs: €7,50, medewerkers van de RU en het UMC en Alumni Benefits Card-houders €5, studenten en scholieren en Radboud Reflects-abonnees gratis.

Aanmelden: via deze link
Dit artikel afdrukken