Redactie
Word lid

Fijn dat je Foodlog leest! Dit artikel is gratis. Wil je dat wij kunnen blijven bestaan? Steun ons dan en word lid. Dat kan al vanaf €5,- per maand.


In deze serie wordt het concept van 'ecologische ongelijkheid' toegelicht. De huidige transities op het gebied van duurzaamheid en energie dreigen de kloof tussen armen en rijken te vergroten. Is dat ook zo? In deze lezingenreeks gaan diverse experts na hoe groot dit risico is om duidelijkheid te verschaffen over de gevolgen van duurzaamheidstransities.

Programma 19 februari
Annelies Huygen, hoogleraar Regulating Energy Markets aan de Rechtenfaculteit van de Universiteit van Amsterdam, zoomt tijdens deze lezing in op beleidsmaatregelen om energietransities te bevorderen. Daarnaast heeft ze het over de gevolgen die deze hebben voor de efficiëntie van de transitie en, simpel gesteld, de portemonnee van verschillende consumentengroepen.

Huygen kijkt naar verschillende beleidsmaatregelen, waarom deze zijn gekozen, welke spelers er in het veld zijn, wat voor kansen er voor hen liggen en welke invloed de maatregelen hebben.

De lezingen zijn in het Engels. Klik hier voor meer informatie.

Informatie:
Datum: 19 februari. In deze lezingenserie spreken op 12 februari Katrina Brown en op 26 februari Shivant Jhagroe.
Tijd: 20:00 tot 22:00 uur
Locatie: Impulse, Stippeneng 2, 6708 WE Wageningen
Prijs: gratis
Dit artikel afdrukken