Kunnen de chemici op foodlog.nl dit verklaren en Tagatesse-gebruikers iets aanraden om niet iedere keer een nieuwe doos van dit al veel geplaagde nieuwe zoetje te moeten gaan halen?
Marie-Louise schreef ons:
Ik heb onlangs ook een doos Tagatesse gekocht. Ik had een lege bokaal van Canderel en daar heb ik de tagatesse ingedaan. Maar nu krijg ik die suiker niet meer uit de pot. Het is één klomp en ik krijg het dus niet meer uit de bokaal. Hebt u een idee hoe dit komt? Want nu kan ik die wel niet meer gebruiken. Ik moet de bokaal met alles erin weggooien.
Kan ik hierop een antwoordje verwachten?
Op 2 oktober krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
@ Nutrilab, waarom voegen jullie vezels toe? Wat is de reden om dat te doen?
@ Nutrilab, je mag niet altijd zomaar op het product zetten " no suger added", dat doet me denken aan drop van een paar jaar geleden "zonder vet" (terwijl er al geen vet in drop zat). Hoe zit het trouwens met aspartaam, waarom staat dat niet in het rijtje van de EU?
Nog een vraag: producten worden met glucose verwerkt omdat glucose een mooi rond effect heeft. Hoe zit het met D-tagatose? en hoe verhoudt D-tagatose zich tot stevia en tot aspartaam. Heb je toevallig een tabbel die je met ons kunt delen?
@nutrilab, Marie Louise laat ons zojuist weten dat het om een recent aangekocht pak gaat.
Tagatesse bevat naast de suikers ook 20% vezels . 10% onoplosbare en 10% oplosbare.
De oplosbare hadden een extreem hoge hygroscopiciteit, deze werden inmiddels vervangen door vezels met een lage hygroscopiciteit en het probleem van het samenklitten is van de baan . Al langer dan anderhalf jaar. Dus als dat nog eens zou voorkomen , hebben we te maken met een oude verpakking of met een consument , die met een natte lepel in het product heeft gezeten.
Wanneer Tagatesse vastklit is het voldoende om de suikerblok 10 seconden in de MICROGOLF oven te stoppen, gebruik handschoenen om je vingers niet te verbranden als je het er weer uit haalt. Na de microgolf laat de tagatesse zich gemakkelijk velpulveren met de achterkant van een soeplepel.
The European parliament voted on the proposal and amendmentsCOM(2008)0040 – C6-0052/2008 – 2008/0028(COD) for the food labeling information regulation, during its plenary session June 16, 2010 and approved a change in the sugar definition as follows:
8. "Sugars ": are all mono- and disaccharides present in food , except polys, isomaltulose en D-tagatose.
This means , products prepared with D-Tagatose can now be labeled “ NO SUGAR ADDED sweetened with D-Tagatose” a great help for Diabetics.
I include here the link, it is the Dutch one , but the English version should be easily accessible for you: http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?pubRef=-//EP//TEXT+TA+P7-TA-2010-0222+0+DOC+XML+V0//NL&language=NL. look at amendment 197