Deze site kwam ik ook nog tegen...en dan wordt je toch wel bang om de olie te gebruiken !!
http://www.drmcdougall.com/res_vegetable_fat_med.html
Ik zou het zeer op prijs stellen als U mijn vraag kan beantwoorden!
Kan foodlog.nl Marionne helpen? We hadden het er al eerder eens over.
Op 8 oktober krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
De waarheid is dat men het niet zeker weet.
Wel dat olijfolie van olijven wordt gemaakt enzoverder. De rest is voorlopig politiek.
Van de site van CampinaFriesland, de doorbraak is eindelijk daar: de wetenschap lijkt definitief om te zwaaien[/url], je hoeft geen plantaardige oliën meer te gebruiken voor je gezondheid als je daaraan twijfelt.
Ik kreeg het vanmorgen door van onderzoeksjournalist Melchior Meijer, die in dit lijntje hopelijk nog 1x duidelijk wil maken hoe hij denkt over plantaardige olien.
Tevens hoop ik dat de hoogleraren Frits Muskiet (RUG), Tiny van Boekel (WUR), Michael Mueller (WUR) en Jaap Seidell (VU) hun oordeel over de vraag van Marionne willen geven.
Hij leeft onder het publiek. Ik werd er laatst op aangesproken door Antoon Kleverkamp van Colzaco die de Brassica-olie van Nederlands koolzaad op de markt brengt. Ook hij krijgt die vragen via de mensen die zijn prima olie onder het publiek brengen.
Heren, don't be shy.
Wat mij verwondert: waarom zou er een WAARHEID moeten bestaan over exclusieve oliesoorten?
Ik zou haast gaan geloven in archetypes. het archetype van de enige en uiteindelijke oplossing van al onze gezondheidsproblemen en in fine ook het eeuwige leven: de "Steen der Wijzen".
"Eet dit en plots zullen alle sterfelijke problemen van u afvallen". Wij zijn er nu toch al lang achter dat dit een vals beeld, een "fallacy" is. Men kan de gezondheid NIET bereiken door iets te eten of iets NIET te eten.
Gezondheid gaat NIET door je mond. Punt. aan de lijn.
Correct. Gezondheid is een zaak van voeding en niet van voedsel. Dat onderscheid is heel nadrukkelijk naar voren gebracht door Van Boekel en zijn voorganger Walstra. Voedingscentra, IKB en weet ik wat ten spijt hebben we het nog steeds over de gezondheid van producten en niet die van patronen.
Opgepast. Zelfs water is ongezond als je er teveel van neemt. En dioxines zijn niet ongezond. U snapt nu waarom. Van alles wat en het gaat prima. Maar ... wat gebeurt er als je niet van alles wat, maar van een iets steeds hetzelfde neemt? Daar moet het over gaan.
Dick: gezondheid is ook en vooral een zaak van genetica, van sex (mannen hebben pech), van de geologie onder uw woonplaats, van geografie (buiten vs. stad, waarbij de stad steeds gezonder lijkt), van waterhuishouding, van luchtvervuiling, van stress op het werk, van criminaliteit, van het verkeer, van rijkdom, van beweging, van geluk, van eigenbeeld, van vrienden en familie, van gewoontes en tradities, van opleiding, van pech(shit happens), ...
(vergeet ik er één?)
Welke olie er in de keuken staat zal er ECHT niet toe doen.