Becel gaat weer terug naar de kernbelofte van het merk: een sterk hart. Het merk, dat door Unilever werd verkocht aan de met risicokapitaal gefinancierde start-up Upfield, komt met een nieuwe campagne: ‘de + van een sterk hart’. Het margarinemerk wil de voordelen van gezond ouder worden benadrukken en het negatieve imago rond de boomer keren, schrijft MarketingTribune.

Vrees niet om ouder te worden, het is iets om naar uit te kijken. Mits je het gezond en gelukkig doet. Met die belofte richt Becel zich de komende jaren met verschillende activiteiten op Nederlanders. “We willen mensen inspireren dat het ‘t waard is om voor je hart te zorgen. Omdat de tweede helft van je leven niet slechter wordt maar alleen maar mooier”, aldus marketingmanager Marieke Bos.

Met campagneontwikkelaar N=5 buwt Becel aan een platform dat de komende jaren het perspectief op ouder worden moet draaien. “Becel richt zich op een doelgroep van 50+. De ‘Ok, boomers’ zeg maar. En dat negatieve beeld dat aan de + van 50+, of zelfs al 40+ kleeft gaan we met deze campagne omdraaien", aldus Thijs Bontje van N=5.

Voor de campagne gaat het margarinemerk op zoek naar de mooiste verhalen van mensen die vol energie en met toekomstperspectief in het leven staan. De eerste campagne is een waargebeurd verhaal van een opa, die op zijn 65e nog zijn zwemdiploma ging halen om met zijn kleinkinderen te zwemmen.

In gesprek met het Financieele Dagblad beantwoordde marketingman en CEO David Haines van Upfield afgelopen weekend de vraag of hij de marketingkracht van Unilever mist. Unilever vond zijn margarines onvoldoende rendabel en desinvesteerde zijn kapitaal om het in nieuwe merken te kunnen stoppen. Ook in dat gesprek draait Upfield het denken om: "We missen helemaal niets. We zijn verheugd dat we een onafhankelijke onderneming zijn die gericht is op groei. Daar richten we ons iedere dag op: hoe we onze business met spreads kunnen laten groeien."

'Smeren boomer, want daar word je gezond en oud van want je weet dat dierlijk eten slecht is.' Omdat dat frame pakt, investeerden grote geldschieters in Haines als marketinggenie achter onder meer Becel. Met het geld dat Unilever verdiende met de verkoop van Becel kocht de multinational onder meer de Vegetarische Slager.

Dit artikel afdrukken