Tamara de Weijer geeft al jarenlang lezingen aan artsen en zorgprofessionals. Dit doet ze als mede-oprichter en voorzitter van de Vereniging Arts en Leefstijl. Het is haar missie Nederland gezonder te maken. Daarom geeft ze nu ook lezingen aan consumenten, tijdens de Leefstijltoer.

Iedere Leefstijltoer heeft andere onderwerpen en tijdens deze tweede editie geeft De Weijer een lezing over de waarde van een gezonde leefstijl, als medicijn maar ook ter preventie van ziekte. Hierbij geeft ze handvatten in de vorm van het Leefstijlroer. Dit instrument legt de nadruk op een aantal punten; sociaal, voeding, beweging, ontspanning, zingeving en slaap. Je gebruikt het als praktische handleiding in het dagelijkse leven.

Immunoloog en hoogleraar Eric Claassen geeft een lezing over buikgezondheid en bespreekt hierin de relatie tussen darmgezondheid en voeding. Onderwerpen als bacteriën, gisten en schimmels komen aan bod en je leert hoe deze micro-organismen je beschermen tegen ziekteverwekkers. Claassen houdt daarnaast een pleidooi over gezonde voeding en geeft tips en tricks om je hierin bij te staan.

Tijdens het Open Spreekuur geven beide sprekers antwoord op al je vragen in relatie tot voeding en gezondheid. Tussen de bedrijven door is er een Leefstijlmarkt met gezonde regionale producten. Die kun je proeven én kopen. De boeken van Tamara de Weijer en Eric Claassen zijn ook te koop. Zij schreven respectievelijk Eet beter in 28 dagen en Gezond naar honderdvijftienJe boek laten signeren door de auteur kan tijdens de markt.

Kijk voor meer informatie over het programma op de website. Aanmelden en een ticket kopen kan via deze link.

Informatie
Datum: 7 december 2019
Tijd: 13:00-17:30
Prijs: €49,95. Van de opbrengst gaat 5% naar Stichting Dat lust ik wel en 5% naar Vereniging Arts en Leefstijl.
Locatie: Keizersgrachtkerk, Keizersgracht 566, Amsterdam.
Dit artikel afdrukken