Het persbericht luidt als volgt:

Alles in één
Na anderhalf jaar onderzoek is SuperWijzer een feit. Deze app beoordeelt ruim 16.000 producten van circa 20 supermarktketens. Door het scannen van een barcode (streepjes code), krijgt de consument à la minute toegang tot een database bestaande uit wetenschappelijke informatie (o.a. van het milieukundig bureau CE Delft), die voor het grootste deel voor SuperWijzer verzameld werd.

Waarom SuperWijzer?
De huidige wirwar van keurmerken, labels en al te mooie afbeeldingen op verpakkingen doet soms duizelen. Hoeveel antibiotica is er gebruikt? Hoe staat het met het dierenwelzijn? En zorgt de productie voor klimaatverandering? SuperWijzer beoordeelt ieder product op dierenwelzijn, natuur & milieu, klimaatverandering en schadelijke stoffen.

TROS Radar
TROS Radar heeft de primeur! Op maandag 7 mei om 20.30 op Nederland 1 wordt SuperWijzer gepresenteerd aan het Nederlandse publiek. Er zal uitgebreid worden ingegaan op de toepasbaarheid van de app, bijzondere resultaten en de motivatie van Varkens in Nood en Greenpeace voor dit initiatief.

SuperWijzer is vanaf 7 mei 20.30 gratis voor zowel iPhone als Android te downloaden via superwijzer.com.

Fotocredits: logo SuperWijzer
Dit artikel afdrukken